En førjulsdag på akademiet

Travle dager før julehøytida betyr ikke at det er mindre aktivitet på klubbens fotballakademi. Tvert imot.

Klokka har passert 15.30 med noen små minutter. En god del av de unge gutta på akademiet er allerede på vei ut av klubbhuset. Mange har gjort unna et velsmakende måltid i høyt tempo. Neste stopp er nemlig en ny fotballøkt i Fjellhamarhallen.

Det viser seg at ikke alle føler seg helt ferdig med å spise. Kokken har nemlig diska opp både en god havregrøt og lagt fram brødmat og diverse pålegg. En av gutta lurer på hvor mye havregrøt det er igjen i kasserollen, og ser til sin store overraskelse at det er en bra mengde igjen.

Så god er faktisk den grøten at han lurer på om han kan pakke med seg en porsjon eller tre til å spise hjemme. En kompis mener det fortsatt er tid til en liten skål grøt ekstra. Kokken adlyder og deler ut en raus porsjon. David fyller bilen med de fire siste, og brått er 30 unge gutter på plass i Fjellhamarhallen.

Kokk Martin begynner å rydde inn brød og pålegg. Han har gjort dette i mer enn 35 år, det å sørge for mat i magen til både unge og litt eldre idrettsutøvere. Både Ole Einar Bjørndalen og Kjetil André Aamodt har fått glede av matlaginga hans. Mange ganger. Selv om det står «Trener» bak på ryggen på akademi-jakka han har, er det ikke noe tvil om at det er kokk han er. Nei, trener har han aldri vært. Han har sagt til akademisjefen at han får skaffe en annen jakke det står «Kokk» bakpå isteden.

Inne i Fjellhamarhallen deles 30 unge gutter inn på de tre ulike baner. Det skal prøves å få til fem pasninger i hvert av de to lagene før det man får gå for scoring. Og gutta får det til. Men ikke alltid, for forsvarsspillet til motstanderne er også bra.

På en annen bane spilles det over hele lengden.  Litt lengre pasninger og løp blir det naturlig der. Det er lite å si på innsatsen. Plutselig klarer en av gutta nesten å score på en glimrende brasse. I neste øvelse skal alle prøve å score med skikkelige brassespark. Gutta kaster seg rundt og lander på en madrass. Som for fotballspillere i alle aldre er det mange som bommer, men veldig mange forsøk er gode også. Dagens keeper er heller ikke lett å lure. Han redder flere akrobatiske brasser som ellers ville sust inn i mål.

Travle dager før jul, men akademiet til @FjellhamarFK holder åpent denne uka også. Her er noen av gutta som var i aksjon på tampen av forrige uke 🤸‍♂️⚽️🎅 pic.twitter.com/Lp0v0Ci09W

— Fjellhamar FK (@FjellhamarFK) 18. desember 2018

Den tredje banen trenes det på å føre ballen og legge den igjen til en annen spiller for skudd. Dette er konkurranse, og ingen har lyst til å slippe scoringer fra det andre laget forbi seg. Etterpå venter det en litt vanskeligere øvelse: Skudd på hel volley! Det fyker baller i stolpene, taket og målet, men det er jevnt mellom lagene. Og spennende hele veien om hvem som vinner. At dagene på fotballakademiet byr på mye moro i hverdagen for denne gjengen er helt sikkert!

 

Akademiet holder åpent helt til fredag 21. desember. Første dag etter juleferien er mandag 7. januar. Før vi tar ferie og ses igjen på nyåret vil vi ønske alle en god jul og en flott nyttårsfeiring!           

Sertifisert

Trening og kamper

Oppgavekortet

Eat Move Sleep Cup

Booking klubbhuset

Vil du reservere tid på klubbhuset?
Kontakt post@fjellhamarfotball.no

Siste fra fjellhamarfk.no:

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift