Ingen grunn til bekymring, folkens! FFK er trygt plassert

Sesongens siste hjemmekamp endte med seier.

Tekst og bilder: Synne Kringsjaa

Fjellhamar - Rælingen 2-1 (1-0)

Lørdag 5. oktober var det duket for Fjellhamars a-lag sin nest siste kamp for året, og sesongens siste på hjemmebane. Etter en del varierende kamper i ukene før var det nå Rælingen sin tur til å komme på besøk.

Gjestene styrte mye av spillet den første halvtimen, og FFK slet med å spille hverandre gode. Begge lag klarte å komme seg til sjanser, men ingen av disse endte i nettet.

Heldigvis for Fjellhamar klarte en av bortelagets forsvarsspillere å gjøre en ekstrem tabbe etter 30 spilte minutter. Det som skulle vært et tilbakespill til keeper fra 16-meteren, ble plutselig kampens første mål.

FFK kunne si seg fornøyd med litt hjelp fra bortelaget, da de virkelig måtte komme seg opp i ringa for å kunne holde på ledelsen. Rælingen bestemte seg for å sette opp presset og kjørte på med kontringer. En av disse førte til en fin gjennombrudspassing for bortlaget, men forsvarspiller Markus Berntsen fulgte spilleren sin godt.

En tøff løpeduell endte i at en Rælingen-spiller falt i bakken innenfor FFK sin 16-meter. Dommeren var rask til å blåse, og hjemmelaget fryktet straffe. Flere på laget var helt uenig at dette kunne være noe som førte til straffe. Noe som også viste seg å være riktig, da dommerens avblåsning førte til et gult kort for filming til den fallende bortelagspilleren.

Skrudde på

Dette var noe av det siste som skjedde i første omgang, og da dommeren blåste av kunne Fjellhamar gå til garderoben med en heldig 1-0 ledelse etter en relativt dårlig gjennomført omgang.

Heldigvis var hjemmelaget litt mer påskrudd i andre omgang. Andreas Kvistad sendte et innlegg til Sondre Smith, som videre sendte kula hardt i tverrliggeren og ned.

Hjemmelagets publikum jublet for mål, men linjedommer mente den ikke var inne. Fjellhamar fortsatte å være på, og begynte å spille hverandre bedre. De kom til flere gode avslutninger, og selv om ingen av disse endte i nettet, så styrte de mer og mer av spillet.

Bytter gjorde susen

FFK gjorde noen spillebytter, og det tok ikke lengre tid enn ti minutter før innbytter Alexander Habibi satte ballen i nettet.

Selv om Fjellhamar hadde hevet seg begynte Rælingen å melde seg mer og mer på. Dette fikk de igjen for, og gjestene reduserte til 2-1. Rælingen fortsatte med det høye presset og var farlige frempå, FFK begynte å bli slitne og var ikke langt unna å miste ledelsen. Dommeren blåste av før Rælingen fikk utlignet, og Fjellhamar kan si seg fornøyd med tre nye poeng i sesongens siste hjemmekamp.

Nå er det heller ikke mulig at FFK ender blant de tre siste lagene på tabellen i 4.-divisjon, fordi det nå skiller mellom fire og åtte poeng ned til lagene som kjemper om å unngå nedrykk.

Fjellhamars lag: Henrik Bolstad (Magnus Hellem fra 75.) – Håkon Maric, Daniel Holt, Anders Risan, Markus Berntsen - Andreas Kvistad, Nicolas Navarrete, Espen Nordermoen (Markus Nikolay Berntsen fra 62.) – Jonas Flood (Henning Kristoffersen fra 62.), Sondre Smith, Even Habberstad (Alexander Habibi fra 62.)

Den aller siste kampen til a-laget i 2019-sesongen spilles borte mot tredjeplasserte Kløfta søndag 13. oktober. Avspark er klokka 13.00 på Bakkedalen kunstgress.

Sertifisert

Trening og kamper

Oppgavekortet

Eat Move Sleep Cup

Booking klubbhuset

Vil du reservere tid på klubbhuset?
Kontakt post@fjellhamarfotball.no

Siste fra fjellhamarfk.no:

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift